orfelin-logo

Добродошли


Прошло је више од петнаест година од када је мала група нас, пријатеља и ентузијаста из Бетезде, одлучила да оформи непрофитну организацију за промоцију српске културе у САД. Наша идеја је била да доведемо уметнике и њихове представе, изложбе, игре, књиге, музику за коју смо сами заинтересовани, да их угостимо и дружимо са њима. Били смо сигурни да у нашој околини има много људи као што смо ми, и били смо у праву.

Имали смо велики број реномираних уметника из Србије, од којих су многи међународно признати - пок. Шабана Бајрамовића, Браћу Теофиловиће, Стефана Миленковића, Звездара Театар, гђу Виду Огњеновић, г. Александра Гаталицу, г. Владимира Пиштала, само да поменемо неке од њих. Веома смо поносни на наших девет фестивала српског савременог кратког и документарног филма.

Намера нам је да наставимо са радом и напорима да организујемо овакве догађаје, али желимо да чујемо и од вас, наших пријатеља познатих и непознатих и сазнамо како да будемо интересантнији и привлачнији, како би више људи српског или било ког порекла било укључено у наш рад.

Хвала вам још једном, добродошли и надамо се да ћемо вас видети у једном од наших следећих догађаја!