The Orfelin Circle The Orfelin Circle The Orfelin Circle The Orfelin Circle
Круг Орфелин Круг Орфелин Круг Орфелин Круг Орфелин Круг Орфелин Круг Орфелин


Књижевно вече и презентација романа
"Сунце овог дана - Писмо Андрићу"
аутора Владимира Пиштала

Kруг Орфелин вас са великим задовољством позива на књижевно вече и презентацију романа "Сунце овог дана - Писмо Андрићу", аутора Владимира Пиштала, једног од најбољих савремених српских писаца, добитника НИН-ове награде 2008. г. за роман “Тесла, портрет међу маскама”.

Презентација ће се одржати на новој локацији Busboys and Poets књижари-кафеу-театру,
450 K Street NW, у четвртак 14. марта, од 20:00 до 22:00.

Иво Андрић (1892 – 1975) је био југословенски писац, песник и писац кратких прича који је добио Нобелову награду за литературу 1961. године. Разговори Пиштала са Андрићем су разговори са традицијом. Показују нам другачијег Андрића, осећајнијег и разигранијег, страственијег. То је уједно и дијалог између два тренутка у историји: времена деколонизације која је обележила Андрићево доба, и време неоколонијализма.

Владимир Пиштало је рођен у Сарајеву 1960. године. Студирао је право у Београду и Сарајеву и докторирао је на америчкој историји на Универзитету у Њу Хемпширу. Прву причу Пиштало је објавио у књижевном часопису када је имао осамнаест година, а своју прву књигу је објавио у 21. години. Од тада је објавио једанаест књига. Тесла, портрет међу маскама, његова прва књига која је преведена на енглески језик, добила је 2008. године НИН-ову награду, најпрестижнију награду у Србији и преведена је на десет језика. Пиштало предаје Америчку и светску историју на Becker колеџу у Масачусетсу.

Улаз је слободан!

Ваше донације су добродошле, и могу да се пошаљу на адресу:
The Orfelin Circle, 2633 15th Street NW #10, Washington DC 20009.

Постер
Слике
Саопштење за штампу

www.orfelin.org
www.facebook.com/orfelin.org


The Orfelin Circle, c/o Svetlana Doroslovacki, 2633 15th Street, #10, NW Washington D.C., 20009-4669
E-mail: info@orfelin.org